אלף-בית ספרים סופרים מאיירים עניין                                                                                                                         kkkk
ג'ין ווֶבְּסטֶר
מכס נורדאו
צ'רלס דיקֶנס
אריך קסטנר
רוברט לואיס סטיבנסון
מאיר שלו
דויד גרוסמן
אריך קסטנר
עוזי בן כנען
אברהם שלונסקי
תמי שם טוב
הנס כריסטיאן אַנדֶרסן
שלום עליכם
מוריס סנדק
נחום גוטמן
לואיס סַצֶ'ר
פליקס זאלטן
מארק טוויין
אנתוני בראון
חיה שנהב
גדי טַאוּב
לוסי מוד מונטגומרי
קלייב סטייפלטון לואיס
חנה ליבנה
דבורה עומר
גוטפריד אוגוסט בִּירגֶר
פיליפ פולמן
אוסקר וויילד
יוהַנה סְפּירִי
יהונתן גפן
אדמונדו דה אמיצ'יס
יאנוש קורצ'ק
מייקל מוֹרְפּוּרגוֹ
מרים ילן שטקליס
יעל רוזמן
אנטואן דה סנט אקזיפרי
פֶרֶנץ מולנר
חנה ליבנה
עודד בּוּרְלָא
של סילברסטיין
פרנק בָּאוּם
יוּ לוֹפְטינג
קֶנת גְרַאהַם
לואיס קרול
קרלו קולודי
אנדרֶה מוֹרוּאָה
חיים נחמן בְּיַאליק
נתן אַלְתֶרְמַן
אלוין ברוקס ווייט
פאלק הלפרין
רונית חכם
שמעון צבר
ג'וליה דונלדסון
אדגר רייס בורואוז
אריק נייט
קורניי צ'וקובסקי
לאה גולדברג
מיכאל אֶנְדֶה
אסטריד לינדגרן
ז'ול ורן
סֶלמָה לַגֶרלֶף
ג'ונתן סוויפט
ע. הלל
וילהֶלם בּוּש
פמלה טראוורס
ארנולד לובל
טובֶה יֶנסון
גלילה רון פדר עמית
רנֶה גוסיני
שלומית כהן אסיף
אורי אורלֵב
עמוס עוז
מונרו ליף
רודיארד קיפלינג
שפרה ש.
מיגל דה סרוונטס
אפרים סידון
אלן אלכסנדר מילן
אלינור פורטר
ג'יימְס מֵתיוּ בֶּרי
בוורלי קלירי
קדיה מולודובסקי
רואַלְד דַאל
יאנוש קורצ'ק
מדליין ל'אנג'ל
דניאל דיפו
קריסטינה נֶסְטלינגֶר
נירה הראל
פַּטרישיה מֶקלַכלָן
ויליאם סטייג
 

תהיה גיבור, נדי

כתבה: איניד בלייטון
מאנגלית: שהם סמיט ואמנון כץ
כנרת בית הוצאה לאור 2012
60 עמוד, מנוקד

נָדִי, גיבור הספר וגיבורה של סדרת ספרים שלמה, הוא בובון עץ שלראשו מצנפת כחולה. נדי וידידיו - בובות וצעצועים מסוגים שונים (גמדים, ארנבונים, ליצנים, דובונים, עכברונים, מכוניות צעצוע) - חיים בארץ הצעצועים. הסופרת איניד בלייטון מיקמה את גיבוריה הקטנים החביבים מאוד בזירה קטנה וצבעונית, אופטימית ובטוחה, והניחה להם להתמודד עם תאונות, עם עוולות ועם סוגים שונים של הפתעות - ולרוב בהצלחה. והסוף, על פי הקונבנציה בספרות לקטנטנים, צודק וטוב.
במקור האנגלי נקראת הבובה Noddy, כינוי שמקורו בפועל 'Nod', כלומר 'להנהן'; כשראשו של נדי נע מעלה-מטה נשמע צליל הפעמון שבקצה מצנפתו (מעניינת הזיקה הפונטית והסמנטית בין הפועל והשם האנגליים Nod לבין 'נַד' או 'נִדְנֵד' העבריים!) 

הרפתקאותיהם של נדי וידידיו סופרו בלמעלה מ- 20 ספרים. איניד בלייטון החלה בכתיבת הסדרה ב- 1949, והספר הראשון - נדי הולך לארץ הצעצועים - התפרסם באותה שנה.
בתוך עשור נמכרו בעולם כ- 20 מיליון ספרי נדי, ובתוך שנים לא רבות הפכו לסדרת אנימציה בטלוויזיה ולהצגה מצליחה. את המחזה כתבה בלייטון עצמה. ההצגה עלתה על הבמות בלונדון ומחוצה לה במשך תשע שנים תמימות, והייתה להצלחתה הגדולה של בלייטון בתחום התיאטרון (על פי ילדים גדולים מאת יהודה אטלס, כרך 1 - האנגלים). 

הספר תהיה גיבור, נדי! ראה אור לראשונה בעברית ב- 1987, בשם היה אמיץ נדי הקט! בהוצאת 'שלגי'. עתה הפקידה הוצאת 'כנרת' את מלאכת התרגום בידיהם האמונות של הצמד שֹהם סמיט ואמנון כץ, והוציאה את הספר מחדש בעברית עדכנית.
משום מה לא טרחו ב'כנרת' לציין את שם האמן שאייר את נדי וחבריו; על פי יהודה אטלס היה זה ההולנדי הרמסן ון-דר-ביק. כשמת ב- 1953, היו דמויותיהם של נדי ושל חבריו מקובעות היטב בתודעת הקוראים, והמאיירים שבאו בעקבותיו המשיכו ועיצבו את הדמויות על פי איוריו. 

איניד בלייטון
, 1897–1968, הייתה סופרת פורייה במיוחד שכולם אהבו לגנות. היא ספגה ביקורת על השבלוניות של ספריה, על הסטריאוטיפיות של גיבוריה ועל הדידקטיות והמוסרנות המשוקעות בעלילות ובדיאלוגים. על אפם ועל חמתם של אנשי הספרות והמחנכים הנכבדים, הספרים הרבים בסדרות כמו החמישייה הסודית, השביעייה הסודית, חבורת הבלשים והכלב, נדי ואחרות הפכו לרבי מכר, תורגמו לעשרות שפות ונמכרות היטב גם היום, עשרות שנים אחרי שחדלה לכתוב. 

לכתבה על יום הולדתו ה - 60 של נדי -
http://newsvote.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7732869.stm 

תהיה גיבור, נדי!  מתאים למאזינים מגיל ארבע ולקוראים עד גיל שבע. 

נירה לוין