אלף-בית ספרים סופרים מאיירים עניין                                                                                                                         kkkk
ג'ין ווֶבְּסטֶר
מכס נורדאו
צ'רלס דיקֶנס
אריך קסטנר
רוברט לואיס סטיבנסון
מאיר שלו
דויד גרוסמן
אריך קסטנר
עוזי בן כנען
אברהם שלונסקי
תמי שם טוב
הנס כריסטיאן אַנדֶרסן
שלום עליכם
מוריס סנדק
נחום גוטמן
לואיס סַצֶ'ר
פליקס זאלטן
מארק טוויין
אנתוני בראון
חיה שנהב
גדי טַאוּב
לוסי מוד מונטגומרי
קלייב סטייפלטון לואיס
חנה ליבנה
דבורה עומר
גוטפריד אוגוסט בִּירגֶר
פיליפ פולמן
אוסקר וויילד
יוהַנה סְפּירִי
יהונתן גפן
אדמונדו דה אמיצ'יס
יאנוש קורצ'ק
מייקל מוֹרְפּוּרגוֹ
מרים ילן שטקליס
יעל רוזמן
אנטואן דה סנט אקזיפרי
פֶרֶנץ מולנר
חנה ליבנה
עודד בּוּרְלָא
של סילברסטיין
פרנק בָּאוּם
יוּ לוֹפְטינג
קֶנת גְרַאהַם
לואיס קרול
קרלו קולודי
אנדרֶה מוֹרוּאָה
חיים נחמן בְּיַאליק
נתן אַלְתֶרְמַן
אלוין ברוקס ווייט
פאלק הלפרין
רונית חכם
שמעון צבר
ג'וליה דונלדסון
אדגר רייס בורואוז
אריק נייט
קורניי צ'וקובסקי
לאה גולדברג
מיכאל אֶנְדֶה
אסטריד לינדגרן
ז'ול ורן
סֶלמָה לַגֶרלֶף
ג'ונתן סוויפט
ע. הלל
וילהֶלם בּוּש
פמלה טראוורס
ארנולד לובל
טובֶה יֶנסון
גלילה רון פדר עמית
רנֶה גוסיני
שלומית כהן אסיף
אורי אורלֵב
עמוס עוז
מונרו ליף
רודיארד קיפלינג
שפרה ש.
מיגל דה סרוונטס
אפרים סידון
אלן אלכסנדר מילן
אלינור פורטר
ג'יימְס מֵתיוּ בֶּרי
בוורלי קלירי
קדיה מולודובסקי
רואַלְד דַאל
יאנוש קורצ'ק
מדליין ל'אנג'ל
דניאל דיפו
קריסטינה נֶסְטלינגֶר
נירה הראל
פַּטרישיה מֶקלַכלָן
ויליאם סטייג
 

צפרדע הוא צפרדע, צפרדע פוחד

שני ספרים בסדרת 'צפרדע'
כתב וצייר: מרס פֶלטהֶאוּס
מאנגלית: חנה לבנת
מחברות לספרות 2011
24 עמוד בכל ספר. הספרים מנוקדים

מקס פלטהאוס, 1923–2005, היה צייר, מאייר וסופר הולנדי בעל שם. שני ספרי 'צפרדע' הם חלק מסדרת הספרים הפופולרית שכתב ואייר, שראתה אור החל ב- 1989. הספרים התפרסמו בעברית בשנת 2000, ועתה יוצאים במהדורה חדשה. 

צפרדע פוחד
עוסק בנושא המעסיק כל ילד בשלב כלשהו של ילדותו. צפרדע לומד לדעת שכל אחד פוחד ממשהו. גם חבריו הטובים, שכל אחד בתורו מנסה להרגיע אותו – פוחדים. ברווזה בטוחה שאין רוחות רפאים, אבל מתמלאת פחד למשמע רחשים על הגג. חזיר עומד על דעתו שאין בעולם רוחות ומפלצות, אבל הקולות המשונים שעולים מן היער גוזלים את שלוותו. גם ארנב, המפגין ביטחון ורגיעה, מודה שהוא פוחד. אבל צפרדע לומד עוד דבר חשוב: הפחדים פחות מפחידים כשאתה מוקף חברים. 

צפרדע הוא צפרדע
מעמיד במרכז את אחת החוויות השכיחות אצל ילדים: הקנאה באחרים בשל יכולותיהם ותחושת הביטול העצמי. צפרדע מוצא שכל אחד מחבריו התברך בכישרון נפלא, ואילו הוא עצמו 'צפרדע שלא שווה כלום'. הוא מנסה לקנות לעצמו מיומנויות חדשות, כמו אפייה, קריאה, בנייה, אבל נאלץ להודות שאינו מוכשר לכל אלה. שיחה מלב אל לב עם אחד מחבריו מחדדת בו את ההבנה שכל אחד מצליח בתחום אחר, והחזירה לו את שביעות הרצון מעצמו. 

צפרדע הוא אמנם בעל חיים, אבל בתכונותיו הוא מזכיר אותנו כולנו. הוא משווה את עצמו לחבריו, הוא מקנא, הוא פוחד, הוא רוצה להיות כמו אחרים וקשה לו לקבל את עצמו כמות שהוא. הקוראים הצעירים, שיכירו את הצפרדע מפוספס המכנסיים יבינו אותו ויזדהו אתו בקלות. ואולי, גם אם הדברים לא יגיעו למודעות, ישליכו מחוויותיו ומתחושותיו אל עצמם. 

ספרי צפרדע מציגים קבוצה קבועה של גיבורים המקיימים קשרי חברות ועומדים זה לימינו של זה: צפרדע, ברווזה, עכבר, חזיר וארנב. לדמויות אין שמות והם נקראים בפשטות 'צפרדע', 'ארנב' וכו'. הדמויות אינן משתנות חזותית וקל לקטנים לזהותם, גם הסביבה שבה הם חיים ברורה וקבועה, אין בה פרטים רבים מדי. הדמויות והסביבה מקנים לקוראים הצעירים תחושה של היכרות ותיקה ושל שלווה, גם כשהנושא הוא פחדים.
כשיגדלו, יפגשו הקוראים הצעירים חבורות דומות, אהובות, המספקות אותה תחושה של עולם ידידותי, בטוח ומקבל: פו, אִיה, חזרזיר, ינשוף, נמיר וחבריהם בספרי פו הדוב, ואחר כך חפרפר, חולד (עכברוש המים), קרפד ותחש, גיבורי הרוח בערבי הנחל. 

צפרדע פוחד, צפרדע הוא צפרדע
מתאימים לבני שלוש עד חמש. 

נירה לוין