אלף-בית ספרים סופרים מאיירים עניין                                                                                                                         kkkk
א 
ב 
ג 
ד 
ה 
ו 
ז 
ח 
ט 
י 
כ 
ל 
מ 
נ 
ס 
ע 
פ 
צ 
ק 
ר 
ש 
ת 
 

פרופסור א׳ עושה הון


כתב: דן אריאלי
אייר: עומר הופמן
הוצאת למה (2025)



בספר השני בסדרה חוזר אריאל פלס (המכונה פרופסור א׳) המוכר מהספר הראשון.

אריאל, ילד סקרן, פעיל, רב תושייה לעיתים אימפולסיבי. למרות כוונותיו הטובות נוטה להסתבך עם הוריו, עם חבריו או מוריו. הכל התחיל כשזואי התלמידה החדשה בכיתה קיבלה משחק גיימבדי 3000, ואילו רון חברו הטוב קיבל אופני מאסטרו קררה 2000. אריאל בטוח שאלה פריטים שישדרגו את חייו לכן הוא חייב שיהיו גם לו.

איך יצליח לשכנע את הוריו (ההנהלה) שהוא ממש זקוק להם?

'אני צריך טיעונים אחרים לגמרי. ההנהלה נורא קמצנית בזמן האחרון.״

האם יצליח לרכוש את המשחק או את האופניים או לרכוש מתנה לזואי ליום הולדתה? האם יצליח להשלים עם רון ולעזור להוריו לחסוך כסף לרכישת רכב?

בעלילה משעשעת וקולחת, הצליח דן אריאלי להנגיש מושגים כמו: עלות חלופית, חיסכון, תמריצים, הלוואה וריבית, ולשלב רעיונות ועובדות מדעיות.
ספר המכוון להתנהלות כלכלית מושכלת ותכנון פיננסי שימושי לחיי היומיום. מיומנות חיים חיונית לצעירים ולמבוגרים גם יחד.

איוריו של עומר הופמן קלילים, מלאי הומור, מדגישים את דינמיות העלילה, משלימים ומאירים את הכתוב.
האיורים מדגישים את מאפייני הדמויות ואת הקשר ביניהן.

מתאים לבני 10-13