אחי אהרון ואמא בהריון
כתב: משה שרון
איירה: שלהבתיה זיס
הוצאת פראג (2024)
מנוקד ומאויר
אדר מגלה שאמה בהריון וההתרגשות רבה. כשגדלה הבטן של אמא עוד ועוד, היא שואלת: איך יקראו לאח שייוולד? ואמא מחייכת ושואלת: 'יש לך רעיון?'
אדר מחפשת שמות של בנים המתחילים באות א'..עד שביום הראשון של שנת הלימודים, היא מוצאת שם נפלא. זה קרה בשיעור תורה כשהמורה סיפרה על אהרון הכהן. אדר התלהבה מהשם ומהדמות וסיפרה לאמה, אך זו אינה מתלהבת ואינה משתכנעת. אדר המשיכה לחקור על הדמות כדי לשכנע את אביה, אך לאכזבתה גם הוא אינו מתלהב. בשבועות שנותרו עד ללידה, אדר עושה כל שביכולתה, לחבב את השם אהרו. איך תתמודד אדר עם האכזבה? כיצד יעזרו לה הוריה להתמודד עם האכזבה?ן על ההורים. בטקס ברית המילה חושפים ההורים את השם שבחרו ואדר מתאכזבת.
' באמצע החופש שאלתי אותה אם כבר בחרה שם, זאת אומרת שם אמיתי, לא 'קשיו' כמו שעד אז קראנו לאח שנמצא בבטן שלה. אמא חייכה ושאלה, 'יש לך רעיון?' ידענו שהשם חייב להתחיל באות אלף. למה אלף? כי לאבא של קוראים אהוד, לאמא שלי קוראים אמה, ולי אדר. אפילו לחתול שלי קוראים אריק, אז אין סיכוי שלאח שלי יקראו פתאום יהונתן, או בועז!'
ברגישות ובהומור המכניס קלילות לסיפור, הצליח משה שרון לגעת בנושא שיעורר הזדהות אצל הקוראים הצעירים: - התמודדות עם עובדות חיים כשאלה אינן קורות בדיוק כפי שמצפים . ניסיונותיה המאומצים של אדר לשכנע את הוריה נוגעים ללב בכנותם ובתמימותם ולכן טבעי כל כך להזדהות איתה ועם תחושותיה.
הסיפור מיועד אמנם לגילאי 4-7 אך אדר גיבורת הסיפור גדולה יותר (את ספר שמות לומדים בכיתה ג'), לכן כדאי היה להפגיש אותה עם אהרון הכהן לא במסגרת שיעורי תורה.
באיוריה הצבעוניים והמתוקים הדגישה שלהבתיה זיס, את הבעות פניה המשתנות של אדר, אלה משלימות את הכתוב ומאפשרות לילדים להזדהות ולחוות עם אדר מגוון רגשות..
בסוף הספר, מוצגים טיפים להורים, על דרכים להתמודדות עם ציפיות שלא מתממשות אצל הילדים. שכתבה עדי הרפז (פסיכותרפיסטית ומדריכת הורים ומשפחה).
זהו ספרו השני של משה שרוני לילדים, ספרו הראשון הנסיך קוקוריקו, יצא בשנת 2020.
יעל פז